SKG is een keurmerk voor cilindersloten en geeft aan hoe veilig het slot is. Het logo van het SKG keurmerk staat op uw cilinder. SKG cilinders met 2-sterren zijn moeilijk te manipuleren en hebben een anti-boorbelemmering zodat inboren met een accuboor weinig zin heeft. De SKG cilinders met 2 sterren zijn goedgekeurd door het Politie Keurmerk Veilig Wonen, in combinatie met kerntrekbeveiliging. Een SKG cilinder voorzien van 2 sterren zijn er in diverse merken, kwaliteiten en maten.

cilindersloten

SKG3 cilinder

Een SKG3 cilinder met 3 sterren zijn gekenmerkt door de verstevigde brug, dit is het smalle gedeelte in het midden van de cilinder waar de bevestigingsschroef zit. Dit is tevens het kwetsbare gedeelte wat bij een SKG cilinder met 3 sterren wordt versterkt. De SKG3 sterren cilinders zijn voorzien van een anti-boorbelemmering en kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is de populairste inbraakmethode op dit moment. Er wordt een schroef in de cilinder gedraaid waardoor de complete cilinder uit het slot wordt getrokken (denk aan een kurkentrekker bij een wijnfles). SKG cilinders met 3 sterren zijn er ook in diverse merken, kwaliteiten en maten.

Op zoek naar een SKG cilinder met 2-sterren? Aan te raden is de ABUS E60 cilinder, welke ook standaard voorzien is anti-paniekfunctie. Liever uw deur het allerbest beveiligen? Kies dan bijvoorbeeld voor de Pfaffenhain SKG3 cilinder (met of zonder certificaat), in combinatie met veiligheidsbeslag.