Wist jij dat er ook huizen in de stille verkoop staan? 

Huis

De laatste tijd is het erg hard gegaan in de huizenmarkt. De prijzen stegen enorm en er werd ontzettend veel overboden. Huizen werden binnen enkele weken verkocht en aangekocht. Op een gegeven moment ging de verkoop van huizen zo snel dat er niet eens meer een kans wat om deze op sites van makelaars of andere aanbieders te zetten. Daarom werden er ook huizen in de stille verkoop verkocht. Maar wat is een stille verkoop precies en zitten hier ook voordelen aan? 

Wat is een stille verkoop? 

Een stille verkoop is eigenlijk een verkoop dat onderling gebeurd. Zo worden deze huizen in de stille verkoop alleen aangeboden via de site van makelaars, en niet op sites waarop iedereen zijn of haar huis kan aanbieden. Zo worden er bijvoorbeeld veel huizen aangeboden die een hele hoge vraagprijs hebben. Op deze manier worden deze duurdere huizen op een andere manier aangeboden aan een andere doelgroep. Dit komt omdat mensen niet te koop willen staan met hun woning, of niet de verkoopprijs bekend willen maken aan heel Nederland. 

Moet ik mijn huis verkopen in de stille verkoop?

Wanneer jij je huis wilt gaan verkopen ben je zeker niet verplicht om je aan te sluiten bij het verkopen van huizen in de stille verkoop. Vaak ga je aan de slag met een makelaar om te kijken hoe je jouw huis het beste kunt verkopen. Je kunt samen met hem of haar kijken naar of het interessant is om je huis aan te bieden in de stille verkoop. Misschien heeft jouw makelaar al wel een koper in beeld die jouw huis zou willen kopen, en is het aanbieden van je huis op vele sites niet nodig. Overleg samen wat het beste lijkt te zijn, dan ben je binnen no-time van je huis af!