ballast

Een ballast is een veel gebruikt iets en dat is dan ook niet zo gek. Daarom is het goed om in de werkplaats te hebben als je het nog niet hebt. Nu kan het nog wel eens lastig zijn om een ballast te vinden die voor jou makkelijk is om te gebruiken en je moet dan ook zeker goed gaan zoeken. Wat sowieso een goed materiaal is om te kiezen is lood en dat komt doordat lood een bijzonder metaal is. Dit komt dan ook in veel verschillende formaten voor. Denk dan bijvoorbeeld aan loodkorrels. Zoals de naam het al zegt zijn dit korrels van lood en ze kunnen handiger zijn dan dat je denkt.

Zelfmaken

Het kan ook handig zijn om zelf een ballast te maken en dat is dan ook zeker mogelijk. Het fijne van het zelf maken van een ballast is dat je ook zelf het gewicht kan bepalen. Je hebt dan ook niet zo veel spullen nodig om het te maken. Je kunt bijvoorbeeld loodkorrels pakken en kokers van plastic. Die kun je dan gaan vullen of je kunt zakjes vullen met de korrels en die dan gebruiken. Het is goed om er ook mee te experimenteren. 

Kosten

Als je gaat kijken naar de kosten van een ballast dan kom je een hoop verschillende prijzen tegen en dat is best wel onhandig. Hoe weet je nou wat een goed formaat is voor een ballast? Het is handig om te kijken waar je het voor nodig hebt. Als je maar een klein beetje nodig hebt dan kan het zo zijn dat jij genoeg hebt aan loodkorrels. Dit is een zakje waar dus korrels van lood in zit. Die kun je dan in verschillende formaten bestellen en dat is dan ook erg handig om naar te kijken.

Lood

Hoezo moet je nou gaan kijken naar korrels van lood en niet van ijzer? Dat heeft te maken met de samenstelling van lood. Om te beginnen is het zo dat lood een hele andere dichtheid heeft vergeleken met ijzer. De dichtheid van ijzer ligt namelijk veel hoger en dat is fijn. Hierdoor krijg je dat jij om een kilo lood en een kilo ijzer te krijgen dat je een kleiner formaat van lood nodig hebt. Dat is handig voor als je het moet gaan vervoeren. Loodkorrels komen dan ook voor in allerlei verschillende vormen en maten.