Hoe kies je een passende keuken

keuken

keuken

Voor sommige is een keuken kopen een leuke bezigheid en voor andere is het overweldigend. Er is inmiddels zoveel aanbod dat je soms niet meer weet waar je moet beginnen. Het kan dan handig zijn om voor jezelf na te gaan wat je mooi vindt en wat je nodig hebt. Kijk dus naar de thuissituatie. Wordt er gegeten in de ruimte of alleen gekookt? Heb je veel ruimte of is het een kleinere kamer? Heb je op dit moment voldoende kastruimte en werkruimte of kom je altijd te kort? Aan de hand van deze vragen kun je kijken wat je belangrijk vindt en wat je absoluut terug wilt zien in je nieuwe keuken. Zo kun je vast gaan nadenken over de opstelling en wat waar komt te staan om zo het meeste uit de ruimte te halen. 

keuken

Kies het budget voor de keuken

Als tweede stap kun je gaan nadenken over het budget. Hoeveel wil je maximaal uitgeven? Wanneer je kijkt naar de opstelling en de apparatuur die je absoluut terug wilt zien in de keuken, kun je nadenken waar je eventueel kunt besparen. Zo kies je voor een showroommodel waarmee je aanzienlijk op de prijs kunt besparen. Ook kun je een woonwinkel binnenstappen en onderhandelen over de prijs. Zo zie je direct hoeveel je van de prijs af kunt halen. Wie weet kun je dan jouw droomkeuken wel betalen. Er zijn diverse aanbieders op de markt waardoor het aanbod erg breed is. Ga eens een paar zaken langs om de prijzen te vergelijken. Wie weet betaal je bij de buren veel minder. 

Welke stijl wil je terugzien 

Naast de indeling en de kosten is ook de stijl van de keuken erg belangrijk. Je bent er immers iedere dag wel in te vinden. Je kunt online kijken wat de trends van dit moment zijn of je zoekt om wat je zelf mooi vindt. Aan de hand daarvan kun je diverse showrooms afgaan of diverse woonwinkels binnenstappen om te kijken of je iets kan vinden wat hierop aansluit. Om het helemaal naar jouw smaak te maken kun je zelf een ontwerp aanleveren of samenstellen. Vaak kan kleur al een hoop doen voor de uitstraling van de keuken. Veel modellen zijn ook te verkrijgen in diverse kleuren waardoor het alsnog aansluit bij jouw smaak en stijl. 

Zelf aan de slag met monteren en slopen

Voor je de nieuwe keuken gaat aanschaffen bij Superkeukens.nl kun je kijken of je zelf al iets in huis kunt doen. Moet de oude eruit worden gesloopt of is het al een lege ruimte? Kun je zelf de montage op je nemen of moet je dit uitbesteden? Zo kun je kijken waar je al wat werk kunt verrichten en waar je eventueel extra op de kosten kunt besparen. Zeker wanneer je handig bent kan het ook leuk zijn om zelf bij te dragen aan de montage en je houdt geld over. Dit kun je weer gebruiken voor de aankleding van het geheel om het helemaal af te maken.