In een woning epoxyvloeren laten leggen, wat moet je weten?

woning epoxyvloeren

woning epoxyvloeren

In een woning epoxyvloeren laten leggen is door de jaren heen eigenlijk zowat steeds populairder geworden. Dat hoeft ook beslist niet te verbazen, integendeel. Steeds meer mensen zijn immers in de praktijk van mening dat de traditionele tegelvloeren praktisch helemaal niet interessant zijn. Ongelijk kunnen we ze daarin ook zeker niet geven, integendeel. Voor deze vloeren geldt bijvoorbeeld dat ze niet bepaald onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien kunnen ze ook behoorlijk pijn doen aan de voeten wanneer je er met bijvoorbeeld je hiel in terecht komt. Bij epoxyvloeren zijn deze nadelen niet van toepassing waardoor ze ook voor jou mogelijks de moeite waard kunnen zijn.

woning epoxyvloeren

Wat moet je weten over epoxy? 

Wil je graag in je woning epoxyvloeren laten realiseren? Dan is het vanzelfsprekend dat je in eerste instantie graag zal willen weten wat epoxy nu precies is. Het gaat hierbij in de praktijk om een kunststof polymeer dat wordt gewonnen uit aardolie. De harde eigenschappen waar epoxy zich door kenmerkt zorgt ervoor dat er heel wat industriële toepassingen aan toegeschreven kunnen worden. Zo wordt ze bijvoorbeeld veelvuldig gebruikt bij het realiseren van: 

  • Coatings;
  • Lijmen;
  • Composietmaterialen met glasvezel;

Mede als gevolg van de sterke evenals vloeistofdichte eigenschappen is het zo dat epoxy zich uitstekend leent als coatingmateriaal voor industrievloeren. Het is niet alleen opgewassen tegen chemicaliën en zuren, daarnaast kan ze ook probleemloos heel wat gewicht aan. Dat geldt eveneens voor het gewicht van zware machines evenals voertuigen.

Hoeveel bedragen de kosten voor epoxyvloeren?

Voordat je in jouw woning epoxyvloeren gaat integreren is het vanzelfsprekend dat je een goed beeld zal willen hebben van de kosten die daaraan verbonden zijn. Wat dit betreft kan je er rekening mee houden dat de gemiddelde kostprijs is gelegen tussen de 75 en de 110 euro. Dit zorgt ervoor dat het laten realiseren van deze vloer eigenlijk in de praktijk best tegen een interessante prijs mogelijk is. In vergelijking met polyurethaan is dit type vloer in ieder geval een flink stuk voordeliger. 

Op welke voordelen kan je rekenen bij een epoxyvloer?

In jouw woning epoxyvloeren plaatsen brengt een aantal niet onbelangrijke voordelen met zich mee. De voordelen waar je hierbij op kan rekenen zijn in de praktijk de volgende:

  • Je geniet van de voordelen van een naadloze vloer;
  • De epoxyvloer is realiseerbaar in verschillende kleuren;
  • Bij het bestrijken van grotere oppervlakken is een kwantumkorting mogelijk;
  • Het is mogelijk om gebruik te maken van vloerverwarming;

Dat er in een woning epoxyvloeren worden gebruikt is dus duidelijk niet zonder reden. Ontzettend veel mensen blijken vandaag de dag ook fan te zijn van vloerverwarming. Op deze manier kunnen ze eindelijk afscheid nemen van die vervelende radiatoren die veel te veel plaats in beslag nemen. Wanneer dat eveneens geldt voor jou heb je hiermee meteen een extra goede reden om de realisatie van een epoxyvloer in je woning te overwegen. Zoveel staat wel vast. 

Naast bovenstaande zijn het natuurlijk vooral de onderhoudsvriendelijke eigenschappen die geprezen worden van de epoxyvloer. Vind jij het ook zo’n vervelend karwei om de vloer in je woning schoon te moeten maken? Ben je daarvoor dan ook nog op zoek naar een oplossing? Dan zal je kunnen vaststellen dat naadloze vloeren in de praktijk werkelijk zeer interessant kunnen zijn.